Parhaat laserkammat

Laserkammat ovat kädessäpidettäviä, pienienergisiä laserlaitteita, joiden väitetään stimuloivan hiustuppeja kasvattamaan uusia hiuksia. Tällä hetkellä markkinoilla on vain kaksi FDA:n hyväksymää laserkampaa: Lexingtonin HairMax LaserComb ja Spencer Forrest Incin X-5. Vaikka monet lääkärit suhtautuvat näihin laitteisiin skeptisesti, monet käyttäjät sanovat niiden toimivan oikeasti ja kasvattavan uusia hiuksia. Mutta onko tämä totta vai myytti?

Miten laser stimuloi hiusten kasvua?

Terapeuttiset laserit ovat matalan tason Class IIIA-lasereita, mikä tarkoittaa, että ne eivät nosta kohteen lämpötilaa. Näin ollen ne eivät kuumenna tai polta kudoksia. Matalan tason laserterapia (Low-level Laser Therapy, LLLT) stimuloi solujen aineenvaihduntaa photobiostimulaation avulla (siirtämällä energiaa päänahkan soluihin).

Laserkampa kaavio

Kromoforit ovat soluissasi olevia molekyylin osia, jotka ovat hyvin herkkiä valolle. Termin englanninkielinen nimi chromophore tarkoittaa kirjaimellisesti värejä rakastavaa. Pigmentoidut aineet, kuten aminohapot, hemoglobiini ja melaniini imevät itseensä energiaa valonlähteistä. Kun kromoforit aktivoituvat valosta, ne laukaisevat useita solutoimintoja. Laser-säteet ovat tarpeeksi voimakkaita läpäisemään päänahan ja ylettymään hiustuppeihin ilman, että ne kuumentavat ihokudosta. Samalla laser aktivoi nämä solut. Kromoforien tarvitsee saada valoa vain niiden absorptiospektriltä. Tästä syystä LED-valon avulla tai kävelemällä tunteja auringonpaisteessa ei voida kasvattaa hiuksia. Laserkammat toimivat 650 nanometrin aallonpituuksilla, mikä on ideaalinen stimuloimaan solujen kasvua.

Laserit edistävät hiusten uudelleenkasvua hiustuppitasolla, mutta ne eivät kasvata hiuksia muutamassa päivässä – ja ovat käytännössä hyödyttömiä jos hiustupet ovat liian vaurioituneita.

Mikäli harkitset laserkamman kokeilemista, kannattaa tehdä niin ennen kuin hiustenlähtö on edennyt liian pitkälle.

Toimivatko ne oikeasti?

Vuonna 2009 julkaistun tutkimuksen osallistujille kasvoi keskimäärin 17 uutta hiusta neliötuuman (noin 6,45 cm²) kokoiselle alueelle. Tutkimuksessa seurattiin HairMax LaserComb -laserkampaa käyttäviä henkilöitä 26 viikon ajan.

Vaikka laser näyttää edistävän hiustenkasvua, sen tehokkuus on rajallista. Tuloksia saadaan yleensä vasta kuuden kuukauden käytön jälkeen ja silloinkin ne ovat suhteellisen vähäisiä. Eivätkä ne toimi kaikilla.

Kannattaako sitä siis edes kokeilla?

On parempi katua jotain mitä teit, kuin katua jotain, minkä jätit tekemättä. Laserkamman kokeilemisesta ei ole mitään haittaa, sillä tutkijat pitävät niitä täysin turvallisina ja niillä on harvoin mitään sivuvaikutuksia. Kannattaa kuitenkin valmistautua mahdolliseen pettymykseen.

Ainoa ongelma on tietysti hinta, koska laserkammat maksavat satoja euroja ominaisuuksista riippuen.

HairMax Laser Comb Professional 12

HairMax Laser Comb Pro 12

Hinta noin 448 €
Amazon-arvostelu: 4/5
 • Pysäyttää hiustenlähdön, stimuloi uusien hiuksien kasvua ja lisää tuuheutta
 • Kliinisesti todistettu ja lääkäreiden suosittelema
 • Näet tuloksia jopa neljässä viikossa
 • Integroitu piippaus ja värähtelytoiminto nopeille ja tehokkaille hoidoille
 • Elvyttää väsyneitä, ohenevia ja heikkoja hiuksia 12 lasermodulin avulla

Arvio: Parantaa hiusten kuntoa tehdet niistä paksummat ja terveemmät. Laite ei tarvitse pattereita, vaan se voidaan ladata 12 tunnissa mukana tulevan laturin avulla. Sisältää enemmän (12) lasermoduleja kuin muut HairMax-laserkammat, sekä piippaus- ja värähtelytoiminnot. Voi olla joillekin liian kallis vaihtoehto.

Osta Amazonista

HairMax Laser Comb Luxury 7

HairMax Laser Comb Luxury 9

Hinta noin 394 €
Amazon-arvostelu: 4/5
 • Hallitsee hiustenlähtöä ja edistää hiusten kasvua
 • Stimuloi hiustuppeja laserin avulla
 • Sisältää 9 lasersädettä
 • Sisältää laturin
 • Langaton käyttö

Arvio: Lux-mallissa on 9 lasermodulia, piippaus- ja värähtelytoiminnot sekä 11 minuutin hoitoaika. Sisältää ladattavat akut. Voi olla monille turhan hintava tuote.

Osta Amazonista

 

HairMax Laser Comb Advanced 7

HairMax Laser Advanced 7

Hinta noin 250 €
Amazon-arvostelu: 3/5
 • FDA-hyväksytty hoito ehkäistä miesten ja naisten hiustenlähtöä
 • Voimistaa, parantaa ja paksuntaa hiuksia
 • Stimuloi päänahan hiuksien uudelleenkasvua
 • Parantaa hiusten kuntoa, laatua ja yleistä ulkomuotoa
 • Kahden vuoden valmistajan takuu

Arvio: Vuoden 2010 malli sisältää vallankumoukselliset ja turvalliset hoidot miehille ja naisille. Edistynyt laser-dioditeknologia parantaa hiusten kasvua. Sisältää 7 lasermodulia, värähtelytoiminnon sekä vaihdettavat paristot. Halvin nykyaikainen HairMax-tuote.

Osta Amazonista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.