”Humpuukihoidot”

Vaikka lääketieteessä onkin menty viime vuosina paljon eteenpäin, on suurin osa markkinoilla olevista hiustenlähtötuotteista ns. ”humpuukihoitoja” ja ”käärmeöljyjä”. Olet luultavasti lukenut tai kuullut näistä ihmelääkkeistä, jotka kasvattavat menetetyt hiukset takaisin muutamassa viikossa. Valitettavasti näin pitkällä ei vielä olla.

Vuonna 1989 Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA ilmoitti, että hiustenlähtöä estävien tuotteiden valmistajat voivat toimittaa sille todisteet tuotteidensa turvallisuudesta ja tehokkuudesta saadakseen niille virallisen hyväksynnän. Tähän päivään mennessä hyväksynnän ovat saaneet vain finasteridi (mm. Propecia, Proscar, Gefina), minoksidiili (mm. Rogaine, Regaine) sekä HairMax-laserkampa.

Jopa 99% tuotteista huuhaata

The Washington Postin mukaan pelkästään Yhdysvalloissa käytetään vuosittain 3,5 miljardia dollaria (2,7 miljardia euroa) hiustenlähtötuotteisiin. Hiustenlähtö on miljardiluokan bisnes, mutta valitettavasti 99% tuotteista on käyttäjilleen täysin tehottomia.

Koska ongelman kanssa painivat ovat joskus epätoivoisiakin, heihin on helppo iskeä rahastusmielessä.

Tiedä mitä ostat

Kun sinulle yritetään myydä tai markkinoida hiustenlähtöä ehkäiseviä tuotteita varmista aina, että:

  • Tiedä mitä ostat: tuotteessa tulee lukea sen valmistusaineet. Ota selville mitä valmistusaineet ovat ja mihin niiden oletettu vaikutus perustuu. Tieteellisesti todistetuista hoitomuodoista Suomessa saa myydä ilman reseptiä vain minoksidiilituotteita ja laserkampoja.
  • Tuote ei ole epäilyttävän halpa.
  • Lääkkeissä ja ravintolisissä lukee tuotteen sisältämät aineet, viimeinen käyttöpäivä ja valmistajan tiedot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.