Minoksidiilin molekyylimalli

Minoksidiili: paras lääke hiustenlähtöön

Minoksidiili (engl. Minoxidil) on vasodilaattori eli verisuonia laajentava verenpainelääke. Lisäksi se hidastaa hiustenlähtöä useimmilla ja lisää hiustenkasvua osalla. Aikaisemmin minoksidiilia myytiin nimillä Rogaine ja Regaine, mutta patenttisuojan päättymisen jälkeen vuodesta 1996 sitä on ollut saatavilla käsikauppalääkkeenä lukuisilla eri tuotenimillä. Minoksidiili on finasteridin (Propecia ym.) ohella ainoa FDA-hyväksytty lääke miestyyppisen kaljuuntumisen hoitoon. Sen vaikutuksia pälvikaljuun ei vielä tunneta.

Paikallisesti käytettävää minoksidiilia käytetään laajasti hiustenlähdön hoitoon. Se auttaa tehokkaasti kasvattamaan uusia hiuksia miestyyppisestä hiustenlähdöstä (androgenic alopecia) kärsivillä miehillä ja naisilla. Minoksidiili pysäyttää hiustenlähdön yli 97 % potilaista ja noin 40 % miehistä saa uusia hiuksia 3-6 kuukauden käytön jälkeen. Lääkettä on käytettävä jatkuvasti hiustuppien tukemiseksi ja uusien hiusten kasvattamiseksi.

Minoksidiilia on saatavana kahtena eri pitoisuutena: 2 % konsentraationa naisille ja 5 % konsentraationa miehille.

Pysäyttää hiustenlähdön lähes kaikilla, osa saa myös uusia hiuksia

Minoksidiilivalmisteita
Minoksidiilivalmisteita: Foligain 5 % minoksidiili, Foligain 5 % minoksidiili Low Alcohol ja Foligain.F5 vaahto

Ihotautilääkärien järjestämässä seurantatutkimuksessa seurattiin 984 hiustenlähdöstä kärsivää henkilöä vuoden ajan. Tutkimuksessa arvioitiin 5 % minoksidiililiuoksen käytön vaikutuksia hiustenlähtöön ja uusien hiusten kasvun stimulointiin, sekä potilaiden itsearviointia sen tehokkuudesta ja sivuvaikutuksista. Potilaat annostelivat vuoden ajan 1 millilitraa (ml) 5 % minoksidiilia kahdesti päivässä päänahan hiustenlähtöalueille. Kolmen kuukauden välein he keräsivät hiusten pesun aikana lähteneet hiukset ja lähettivät ne laboratorioon laskettavaksi.

Vuoden käytön jälkeen:

 • Päänahan hiustenlähtöalue oli pienentynyt 62 % potilaista, pysynyt muuttumattomana 35,1 % potilaista ja laajentunut 2,9 % potilaista.
 • Minoksidiilin tehokkuutta arvioitaessa, tutkijat totesivat 5 % minoksidiilin olevan erittäin tehokas 15,9 % potilaista, tehokas 47,8 % potilaista, kohtalaisen tehokas 20,6 % potilaista ja tehoton 15,7 % potilaista.
 • Hiusten pesun aikana lähteneiden hiusten määrä oli tutkimuksen alkaessa keskimäärin 69,7 ja 33,8 tutkimuksen lopussa.
 • Potilastyytyväisyys oli tutkimuksen alussa 2,9 (asteikolla 0-10, jossa 0 on erittäin tyytymätön ja 10 erittäin tyytyväinen) ja tutkimuksen lopussa 4,4. Tutkijat arvioivat hoitotehokkuuden hyväksi tai erittäin hyväksi 25 % useammin kuin tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt.
 • Sivuvaikutukset olivat pääasiassa dermatologisia (ihoon liittyviä) ja niitä ilmeni 3,9 % potilaista. Mitään sivuvaikutuksia ei luokiteltu vakaviksi.

Tutkijat totesivat minoksidiilin olevan vähintään kohtalaisen tehokas 84,3 prosentilla käyttäjistä.

Vertailtaessa 5 % liuosta 1 % liuokseen huomattiin, että korkeintaan 5 % liuos on vain hieman tehokkaampi kuin 1 % liuos. Vahvempi 5 % minoksidiili näyttäisi olevan tehokkaampi kuin 1-2 % minoksidiili varhaisessa hoitovaiheessa, mutta tilastollisesti merkittäviä muutoksia voidaan nähdä vasta 48 viikon käytön jälkeen. Eräässä 48 viikkoa kestäneessä tutkimuksessa 5 % minoksidiili johti 45 % runsaampaan hiusten uudelleenkasvuun 2 % minoksidiiliin verrattuna. Suuremman pitoisuuden minoksidiili 5 %:iin asti näyttäisi olevan tehokkaampi, mutta annostelun yli tuplaamisesta huolimatta, se ei ole tuplasti tehokkaampi. Hoito- ja tehokkuusvaste nousevat hieman käytettäessä 5 % valmisteita, liuosta tai vaahtoa.

Minoksidiilivaahto (engl. Minoxidil Foam) on uusi 5 % minoksidiilivalmiste. Eräässä tutkimuksessa 5 % minoksidiilivaahtoa (50 mg kerran päivässä) verrattiin 2 % liuokseen (20 mg kaksi kertaa päivässä) hiustenlähdöstä kärsivillä naisilla 24 viikon ajan. Tutkimustulosten mukaan 5 % vaahto oli tehokkaampaa lisäten hiustenkasvua 16,2 %, kun 2 % liuos lisäsi sitä 13,8 %. Vaahto sai liuosta paremmat pisteet myös siitä, ettei se vaikuta hiusten muotoiluun ja sillä on vähemmän sivuvaikutuksia.

Foligain.P5

Foligain.P5 minoksidiilineste miehille

Foligain.P5 on miehille suunnattu nestemäinen liuos, joka sisältää 5 % aktiivista ainesosaa minoksidiilia. Nestettä annostellaan päänahan hiustenlähtöalueille pakkauksen mukana tulevalla pipetillä tai sormilla kahdesti vuorokaudessa (aamuin illoin).

Osta tuote:

 • Cdon.fi – 3 kk hoito, hinta 37,49 €

Foligain.N5

Foligain.N5 minoksidiilineste miehille

Foligain.N5 on miehille suunnattu minoksidiililiuos, joka sisältää 5 % minoksidiilia. Annostellaan sormilla tai pipetillä kaksi kertaa päivässä päänahan hiustenlähtöalueille. Foligain.N5 sisältää vähemmän alkoholia, joten se sopii parhaiten kutiavasta ja hilseilevästä päänahasta kärsiville.

Osta tuote:

 • Cdon.fi – 3 kk hoito, hinta 37,49 €

 

Foligain.F5 5 % Minoksidiili

Foligain.F5 minoksidiilivaahto miehille

Foligain.F5 on minoksidiilivaahto miehille. Se sisältää 5 % minoksidiilia ja sitä käytetään kahdesti päivässä. Vaahto kuivuu nestettä nopeammin ja se on joidenkin tutkimusten mukaan hieman nestettä tehokkaampaa.

Osta tuote:

 • Cdon.fi – 3 kk hoito, hinta 37,49 €

 

Foligain.F2 2 % minoksidiilivaahto naisille

Foligain.F2 minoksidiilivaahto naisille

Foligain.F2 on minoksidiilivaahto naisille. Se sisältää 2 % minoksidiilia. Se on helppo levittää ja kuivuu nopeasti. Käytetään kahdesti päivässä.

Osta tuote:

 • Cdon.fi – 3 kk hoito, hinta 24,49 €

Miten se toimii?

Ihmisen hiuksista noin 85-90 % on anageeni- eli kasvuvaiheessa, joka kestää 2-6 vuotta. Katageeni- eli siirtymävaiheessa hiukset ovat 2-3 viikkoa, jonka jälkeen tulee 2-3 kuukautta kestävä telogeeni- eli lepovaihe, jonka aika hius surkastuu ja putoaa, kunnes uusi hius korvaa sen.

Anageeni, katageeni ja telogeeni
Anageeni-, katageeni- ja telogeenivaiheet

Minoksidiilin toimintamekanismia hiustenlähdön estäjänä ei tunneta vielä kovin tarkasti. Se on kaliumkanavan aukaisija, mikä aiheuttaa solukalvon hyperpolarisaatiota. Hypoteesien mukaan minoksidiili laajentaa verisuonia ja avaa kaliumkanavia siten, että hiustuppeihin pääsee enemmän happea, verta ja ravinteita. Tästä saattaa seurata, että telogeenivaiheessa olevat hiukset putoavat, ne siirtyvät anageenivaiheeseen ja niiden tilalle alkaa kasvamaan paksumpia hiuksia. Minoksidiili on aihiolääke eli lääkeaineen esimuoto, joka aktivoituu sulfaatiossa sulfotransferaasi-entsyymien kautta vasta elimistössä vaikuttavaksi lääkeaineeksi, minoksidiilisulfaatiksi. Hiustupeissa olevien sulfotransferaasien aktiivisuus näyttää olevan keskeisessä osassa lääkkeen vaikutuksia tutkittaessa.

Minoksidiili on vähemmän tehokas mitä pidemmälle hiustenlähtö on edennyt. Se toimii parhaiten nuorilla miehillä, joiden hiustenlähtö on alkanut alle viisi vuotta sitten. Minoksidiili vaikuttaa vain päälaen alueeseen, eikä sen avulla voi kasvattaa uusia hiuksia ohimoille.

Haittavaikutukset

Minoksidiili on yleisesti ottaen hyvin siedetty, mutta sen yleisimpiin sivuvaikutuksiin kuuluvat silmien polttelu ja ärsytys, päänahan kutina ja punoitus, hiustenlähdön paheneminen sekä ei-toivottujen karvojen kasvu muualla kehossa. Minoksidiilin käyttö on lopetettava ja hakeuduttava lääkärin hoitoon mikäli mitään seuraavista haittavaikutuksista ilmenee: vakavat allergiset reaktiot, rintakipu, huimaus, pyörtyily, takykardia (sydämen tiheälyöntisyys), äkillinen painonnousu tai raajojen turvotus. Valmistajien mukaan väliaikaisesti pahentuva hiustenlähtö eli hiuksien ”kariseminen” on tavallinen sivuvaikutus hoitojakson alussa, kun enemmän hiuksia siirtyy katageenivaiheeseen.

Alkoholia ja propyleeniglykolia sisältävät valmisteet voivat kuivattaa päänahkaa, mistä voi seurata hilseilyä ja kosketusihottumaa. Useimmat valmisteet sisältävät alkoholia, koska minoksidiili ei imeydy veteen. Sitä on saatavana myös vähän alkoholia sisältävänä liuoksena. Jotkut vaahtomaiset minoksidiilituotteet eivät sisällä propyleeniglykolia.

Historia

Minoksidiilin keksi Upjohn Company -niminen lääkevalmistaja 1950-luvun lopulla haavaumien hoitoon. Koirilla tehdyissä tutkimuksissa yhdisteen havaittiin olevan tehoton haavaumiin, mutta varsin tehokas verenpainelääke. Upjohn valmisti yhdisteestä yli 200 muunnelmaa, mukaan lukien vuonna 1963 löydetty muunnelma, jota nyt tunnetaan nimellä minoksidiili. Näiden tutkimusten perusteella FDA hyväksyi minoksidiilin suun kautta tabletteina käytettäväksi verenpainelääkkeeksi vuonna 1979.

Kun Upjohn oli saanut FDA:lta luvan testata uutta lääkettä verenpaineen hoitoon, se otti yhteyttä Coloradon yliopiston lääketieteen professori Charles A. Chidseyhyn. Hän teki kaksi tutkimusta, joista toisessa havaittiin odottamatonta hiustenkasvua. Sivuvaikutuksesta ymmällään hän otti yhteyttä Guinter Kahniin mahdollisuudesta käyttää minoksidiilia myös hiustenlähdön hoitoon.

Kahn hankki yhdessä kollegansa Paul J. Grantin kanssa tätä lääkettä ja suoritti sillä omat tutkimuksensa, ilmeisesti kertomatta niistä Upjohnille tai Chidseylle. Lääkärit olivat tehneet kokeiluja 1 % minoksidiililiuoksella erilaisiin alkoholeihin sekoitettuna. He hakivat yhdisteelle patenttia, mutta Upjohn oli ehtinyt ensiksi. Vuosikymmenen kestänyt oikeudenkäynti johti lopulta siihen, että Kahnin nimi mainittiin vuonna 1986 hyväksytyssä patentissa. Sekä Kahnille että Grantille myönnettiin rojaltit lääkkeen myynneistä.

Kaljuuntumisen hoito
Kaljuuntumisen hoidon löytämisestä ilmoitettiin Chicago Tribune -lehdessä kesäkuussa 1986.

Joulukuussa 1985 Upjohn esitteli FDA:lle kaljuuntumisen hoidon 2 % minoksidiililla, jota oli testattu yli 1800 potilaalla. Huhtikuussa 1986 julkaistiin tutkimuksen tulokset. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1988, FDA hyväksyi lääkkeen miesten kaljuuntumiseen kauppanimellä Rogaine. FDA hylkäsi Upjohnin ensimmäisen ehdotuksen Regain (suom. uudelleensaada), jota se piti harhaanjohtavana. Viraston julkilausumassa todettiin: ”Vaikka tuote ei toimi kaikilla, 39 % miehistä oli kohtalaisesta tiheään hiustenkasvua päälaen alueella”. Vuonna 1991 Upjohn toi tuotteen naisten saataville.

Vuonna 1996 FDA hyväksyi käsikauppalääkkeen myynnin ja geneeristen minoksidiilituotteiden valmistamisen. Upjohn puolitti reseptilääkkeensä hinnan ja toi markkinoille 5 % Rogainen. Vuonna 1998 FDA hyväksyi vahvemman 5 % Rogainen miehille.

Vuonna 2006 Johnson & Johnson, joka oli ostanut Rogaine-brändin Pfizeriltä, toi markkinoille vaahtomaisen minoksidiilin miehille, joka osoittautui nestemäistä lääkettä suositummaksi. Jotkut minoksidiilivaahdot eivät sisällä lainkaan propyleeniglykolia, joka voi aiheuttaa osalla käyttäjistä ärsytystä ja allergista kosketusihottumaa.

Vuonna 2015 Johnson & Johnson esitteli naisille suunnatun 5 % minoksidiilivaahdon, jota annostellaan vain kerran päivässä toisin kuin muita tuotteita, joita annostellaan kahdesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä minoksidiilista

Ketkä voivat käyttää minoksidiilia?

Minoksidiilia voivat käyttää yli 18-vuotiaat miehet ja naiset, jotka kärsivät perinnöllisestä miestyyppisestä hiustenlähdöstä. Tavallinen perinnöllinen hiusten oheneminen etenee hitaasti ja se voidaan huomata usein vasta vuosien päästä. Miestyyppinen kaljuuntuminen on perinnöllinen hiustenlähtösairaus. Mikäli suvussasi ei ole esiintynyt hiustenlähtöä tai jos hiustenlähtö on läiskittäistä, ota ennen käytön aloittamista yhteyttä ihotautilääkäriisi.

Ketkä eivät voi käyttää minoksidiilia?

Naisten tulee käyttää 5 % minoksidiilin sijasta 2 % konsentraatiota mahdollisten sivuvaikutusten, kuten kasvojen alueen karvankasvun, takia. Minoksiidili ei sovellu alle 18-vuotiaille tai lapsille. Älä käytä minoksidiilia, ellet ole varma hiustenlähdön syistä. Se ei pysäytä muista lääkeaineista johtuvaa hiustenlähtöä.

Kenelle minoksidiili tehoaa?

Pitkäaikaistutkimukset ovat osoittaneet, että jatkuva minoksidiilihoito pysäyttää hiustenlähdön jopa yhdeksällä kymmenestä. 51 % heistä havaittiin hiusten uudelleenkasvua. Parhaat tulokset saavutetaan käyttämällä minoksidiilia kaksi kertaa päivässä joka päivä.

Kuinka nopeasti tuloksia voi odottaa?

Hiukset kasvavat normaalisti 1-1,5 cm kuukaudessa. Minoksidiilihoidon tuloksia voi olla havaittavissa aikaisintaan kahden kuukauden päivittäisen (kaksi kertaa päivässä) käytön jälkeen. Joillakin hoidon tuloksia voidaan havaita vasta neljän kuukauden käytön jälkeen. Kun aloitat minoksidiilin käytön, hiustenlähtö voi olla tavallista nopeampaa ensimmäisen kahden käyttöviikon aikana. Tämä on merkki vanhojen hiusten lähtemisestä ja uusien hiusten kasvamisesta, ja se kuuluu minoksidiilin toimintaprosessiin.

Kuinka pitkään minoksidiilia tulee käyttää?

Minoksidiilihoito vaatii jatkuvaa käyttöä. Mikäli käyttö lopetetaan, uudet hiukset kuolevat 3-4 kuukauden sisällä ja hiustenlähtö jatkuu entisellään.

Estääkö minoksidiili DHT:tä?

DHT eli dihydrotestosteroni on mieshormoni, jolla on iso osa perinnöllisessä hiustenlähdössä. Minoksidiili stimuloi hiustuppeja ja hiustenkasvua, mutta se ei vähennä DHT:tä tai entsyymeitä, jotka ovat vastuussa sen kertymisestä hiustuppeihin. Minoksidiilin rinnalla voi käyttää DHT-estäjiä, kuten shampoita.

Miten minoksidiilia käytetään?

Parhaat tulokset saavutetaan sivelemällä 1 ml minoksidiilia suoraan harventuneille alueille päänahkaan kaksi kertaa päivässä, aamuin illoin. Suuremmat annoskoot ja käyttö useammin kuin kaksi kertaa päivässä ei paranna tuloksia. Yhden minoksidiilipullon (60 ml) tulisi riittää oikealla käytöllä noin kuukaudeksi. Voit annostella liuoksen joko mukana tulevalla pipetillä tai suihkuttamalla. Liuoksen levittäminen sormilla ei ole välttämätöntä, mutta jos haluat levittää minoksidiililuoksen pääahkaan sormilla, pese kädet aina levittämisen jälkeen. Anna nesteen kuivua ennen kuin käytät hattuja, makaat tyynyn päällä jne. Älä nauti minoksidiilia suun kautta tai käytä sitä kehon muihin osiin.

Mitä jos unohdan käyttökerran?

Jos unohdat yhden tai kaksi annostelua, ei haittaa. Jatka käyttöä normaalisti seuraavasta annostelukerrasta. Älä lisää ylimääräisiä käyttökertoja tai suurenna annostelua.

Minkälaista shampoota minun tulee käyttää?

Päivittäinen hiustenpesu on tärkeää, koska se pitää päänahan mikrobimäärän alhaisena ja vähentää siten tulehduksia ja hiusten irtoamista. Käytä mieluiten mietoja shampoita ennen minoksidiilin annostelua.

Voinko käyttää muista hiustuotteita samaan aikaan?

Voit käyttää samaan aikaan hoitoaineita, hiussprayta, hiusgeelejä, muotoiluvaahtoja ja muita hiustuotteita. Parhaat tulokset saavutetaan antamalla liuoksen imeytyä päänahkaan ennen muiden tuotteiden käyttämistä.

Voinko värjätä hiuksia tai ottaa permanentin?

Kyllä voit. Ei ole osoitettu, että minoksidiilin vaikutukset muuttuisivat hiusten värjäämisestä tai permanentin ottamisesta. Koska jotkut hiusten värjäysaineet aiheuttavat päänahan ärsytystä, on kuitenkin syytä pitää vähintään 24 tunnin tauko ennen minoksidiilin käyttöä ja varmistaa pesemällä, ettei värjäävää ainetta ole hiuksissa ennen minoksidiilin käyttöä. Voit jatkaa tuotteen käyttöä normaalisti vuorokauden jälkeen.

Voinko pestä hiukset normaalisti annostelun jälkeen?

Voit pestä hiukset normaalisti, mutta parhaiden tulosten varmistamiseksi tulee minoksidiilin antaa imeytyä ja vaikuttaa päänahassa vähintään 4 tuntia ennen hiusten pesemistä.

Mitä tunnettuja sivuvaikutuksia minoksidiililla on?

Yleisimmät sivuvaikutukset ovat kutiava päänahka ja ihon ärsytys käyttöalueella. Jos ärsytys on jatkuvaa, konsultoi lääkäriäsi. Voit käyttää apteekeissa myytäviä ketokonatsolishampoita (esim. Nizoral) kompensoimaan ihon ärsytystä. Minoksidiili sisältää alkoholia, joka voi aiheuttaa polttavaa tunnetta tai ärsytystä silmissä. Jos minoksidiilia joutuu silmiin, huuhtele runsaalla vedellä.

Mistä minoksidiilia voi ostaa?

Sekä miesten että naisten minoksidiilituotteita voi ostaa apteekeista tuotenimellä Rogaine, joka on 5 % konsentraatioinen nestemäinen liuos. Yhden kuukauden hoito maksaa noin 36 euroa ja kolmen kuukauden hoito vähän yli 70 euroa.

Vertailun vuoksi samanvahvuinen 5 % nestemäinen minoksidiili (3 kuukauden hoito) maksaa netistä tilattuna Biovean verkkokaupassa vain noin 26 euroa. Kolmen kuukauden minoksidiilivaahto maksaa 39 eurosta (2 % naisille) 43 euroon (5 % miehille). Lisäksi Biovea tarjoaa ilmaisen toimituksen Suomeen yli 29 euron tilauksille.

Verkkokauppa Amazonista saa 6 kuukauden 5 % nestemäiset minoksidiilit (Kirkland) reilulla 25 dollarilla eli noin 23 eurolla. eBayssä saman tuotteen hinta on tällä hetkellä edullisimmillaan 29,99 puntaa eli hieman yli 40 euroa. Hinnat eivät sisällä mahdollisia toimituskuluja.

Amazonista tai eBaysta tilatessa varmista, mistä maasta tilauksesi lähetetään välttääksesi arvonlisäverot ja tullimaksut.

Tunnettuja minoksidiilituotteita

Nestemäiset:

 • Dualgen-10 (10 %)
 • Dualgen-15 (15 %)
 • Foligain.D5 Minoxidil & DHT Blocker
 • Foligain.P5
 • Foligain.N5 (Low Alcohol Formula)
 • KeratinMD Hair Growth Treatment
 • Kirkland Minoxidil
 • NR-07 Hair Regrowth Treatment 5 %
 • NR-09 Hair Regrowth Treatment 15 %
 • NR-10 Hair Regrowth Treatment 16 %
 • NR-11 Hair Regrowth Treatment 12 %
 • Rogaine®
 • Spectral.DNC
 • Spectral MX5
 • Spectral RS

Vaahdot:

 • Foligain.F5 Foam
 • Foligain® 2% Minoxidil (naisille)
 • Foligain® 5% Minoxidil (miehille)
 • Rogaine Foam 5 %

Voiteet ja muut:

 • Foligain.G5 (minoksidiilia sisältävä muotoilugeeli)
 • KeratinMD Hair Growth Shampoo 1 %
 • KeratinMD Hair Growth Conditioner 1 % (hoitoaine)
 • KeratinMD Hair Growth Leave-in Conditioner 3 % (päähän jätettävä hoitoaine)
 • Spectral.DNC-L (voide)

15 kommenttia artikkeliin ”Minoksidiili: paras lääke hiustenlähtöön”

 1. moi, kirjoitatte,että vaahtotuotteet eivät sisällä propyleeniglykolia, mutta esim. FOLIGAIN MINOXIDIL 2% HAIR REGROWTH FOAM For Women tuoteselosteessa sanotaan ”Inactive Ingredients: Purified Water, PROPYLENE GLYCOL etc”. miten on, onko tuotteessa propyleeniglykolia vai ei?

  1. Niinpäs näyttäisi nykyään sisältävän. Alunperin vaahdot suunniteltiin juuri propyleeniglykolittomiksi vaihtoehdoiksi. Tekstiä korjailtu tältä osin.

 2. Kuvauksessa sanotaan: ”Sitä ei ole tarkoitettu väistyvän hiusrajan kaljuuntumiseen.” Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ohimoilta vetäytyvä hiusraja on yksi esimerkki miestyyppisestä hiustenlähdöstä. Voiko lääke pysäyttää hiusrajan vetäytymisen ohimoilta?

  1. Mietin ihan samaa, kuin Joosua. Miksiköhän hänen kysymykseensä ei olla vielä vastattu?
   Onko väistyvän hiusrajan kaljuuntumiseen sitten järkevämpi vaihtoehto harkita Finasteridia, jos Minoksidiili ei käy?

   1. Minoksidiilia testattiin alunperin vain päälaen kaljuuntumiseen, joten sitä ei voida markkinoida väistyvä hiusraja -tyyppisen hiustenlähdön hoitomuotona. Se luultavasti kuitenkin parantaa verenkiertoa kaikilla alueilla, mihin sitä laitetaan, joten uskoisin sen auttavan joillakin myös väistyvään hiusrajaan. Joskin tulokset ovat aina yksilöllisiä.

    1. Oma hiusrajani alkoi vetäytymään ohimoilta pikkuhiljaa pari-kolme vuotta sitten. Yrttishampoolla, sahapalmutableteilla ja kurpitsansiemenöljyllä ei ollut näkyvää vaikutusta, vaikka varmasti pelkkää hyötyä on niistäkin. Päätin lopulta kokeilla minoksidiilia. Jo nyt ensimmäisen 3kk aikana voin sanoa, että kyllä se todella tehoaa ohimoille, vaikka artikkelissa väitetään ettei tehoa. Hiustenlähtö on pysähtynyt ja uusia hiuskarvoja on alkanut kasvamaan jopa huomattavasti hiusrajaa alempana. En laita tuota edes koko annosta, pari tippaa vaan. Monesti vain kerran päivässä. Että kyllä on tehokasta tavaraa, eikä mitään sivuvaikutuksia ole. En suosittele lähtemään finasteridilla liikkeelle jos omaat sellaisen hiustenlähdön jonka saa pysäytettyä tälläkin.

 3. Hei! Voiko hiustenlähtöön käyttää yhtäaikaa sekä Spironolaktoni tabletti lääkitystä ja Minoksidiili liuosta tai vaahtoa?

 4. Tuo BIOVEA kannattaisi poistaa listoilta koska näemmä toimittavat tuotteet USAsta. Koska tuotteet luokitellaan lääkkeiksi, niitä ei saa verkkokaupasta ETA alueen ulkopuolelta tilata.

  1. Itsellä kyllä on 4 tilausta foligainin minoxidiiliä tullut perille. En tosin ole tilannut kuin 3 kk annokset kerralla. Ei niistä ole mitään tullimaksuja tullut. Voihan se olla hyvää säkääkin.E baystä kannattaa tilata QGainin minoxidiilivaahtoa joka lähetetään britanniasta. On edullisempaa kuin biovean tuotteet ja tulee ainakin perille. Itse en noita nesteitä voinut käyttää koska päänahka kuivui niin paljon vaikka rasvasikin sitä. Nuo vaahdot on hyviä eikä ongelmia ole.

    1. Ilmoittaako tulli jos tuotteet jäävät sinne?
     Outoa, että minokdidil luetaan tullissa lääkkeeksi, mitta KELA ei kuitenkaan korvaa.Nyt ei saa naisten 2% tuotettakaan eli Rogainea Suomesta.Saako maastamme mitään vastaavaa jos tulli stoppaa ulkomailta tilatut tuotteet?

 5. Hei, nyt en tiedä mitä teen. Rogaine 20mg ei saa enää mistään (valmistus lopetettu) ja en ymmärrä mitään ulkomaisista verkkokaupoista mistä tilata ja mitä ja mikä tulee perille? Kohta tippuu hiukset päästä, kun tuote loppunut. En halua käyttää miesten 50mg koska se niin voimakasta. Mistä saan nyt 20mg ja vaahtoa vai mitä?

 6. Mulla lääkäri totesi kilpirauhashormonin puutteen kun kerroin että lähtee nykyisin tukkaa aika paljon harjatessa. En sitten tiedä auttaako thyroxin jos johtuukin hormonipuutoksesta- sekin kannattaa tarkistuttaa, koska sitten ostaa turhaa Rogainea yms. jos syy onkin kilpirauhashormonin puute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.